Manuelhoeve Logo
Telefoon 0229 581 891
E-mail info@manuelhoeve.nl

Boerengolf

De ideale activiteit voor uw familieuitje of bedrijfsuitje. Iedereen kan het! U kunt bij ons terecht met kleine en grote groepen. Grote groepen worden in kleinere groepjes verdeeld en nemen het tegen elkaar op.

Sportief en leuk, voor iedereen!

 

Boerengolf is ontstaan in de Achterhoek bij Peter Weenink uit Lievelde. Hij is melkveehouder en wilde een keer golf gaan spelen op een professionele golfbaan. Dit bleek niet eenvoudig. Het zou veel geld gaan kosten en hij moest aan bepaalde voorwaarden voldoen. Thuis gekomen dacht hij: wat let ons eigenlijk om het zelf te doen? Land genoeg! Een nieuwe buitensport was geboren. Het weiland is de “green”, grotere ballen, een “hole” wordt gemaakt van een ingegraven emmer met een vlag erbij en de “club” is een massief houten klompje aan een stok.

De holes liggen 50 tot 200 meter uit elkaar. De Boerengolfbaan bestaat uit 8 tot 10 holes. Het doorlopen van het parcours duurt 1,5 á 2 uur. Op de baan spelen 2 groepen van maximaal 5 personen tegen elkaar. Groep 1 slaat de bal vanaf het afslagpunt en vervolgens groep 2. De bal die dan het verst van de put verwijderd is, is vervolgens aan slag. De bal mag altijd een clublengte verplaatst worden, maar nooit zo dat de bal dichter bij de put komt.

De twee groepen lopen zo gezamenlijk de holes, gedurende de hele duur van het spel. Binnen een groep slaat men om de beurt. Een hole is gemaakt als de bal in de emmer is geslagen. Vervolgens haal je de bal uit de emmer en legt hem vier meter in de richting van de volgende hole en begint weer te slaan. Zo loop je de hele baan.

Bij grotere groepen wordt op verschillende plaatsen in de baan gestart zodat iedereen tegelijk kan beginnen.

Tarieven

 

 
 
Spelen Boerengolf 
€     9,00
Spelen Boerengolf inclusief twee kopjes koffie of thee met westfriese krentenmik
€   14,00
Spelen Boerengolf inclusief twee kopjes koffie of thee met eigengemaakte appeltaart
€   15,00

Wilt u aansluitend een heerlijke barbecue in onze gezellige 'eetkamer'? Klik boven op het kopje "Samen eten" voor meer informatie.

Heeft u vragen of wilt u graag een boeking bespreken?

Stuur uw vraag naar info@manuelhoeve.nl of bel 0229 - 58 18 91

Wilt u graag een reservering doen? Vul dan ons reserveringsformulier in.