Manuelhoeve Logo
Telefoon 0229 581 891
E-mail info@manuelhoeve.nl

Rondje Boerentrots

Een prachtige fietsroute met twee rondleidingen op boerenbedrijven én verse boerenproducten in het fietsmandje, échte boerentrots!

Een fietsommetje van ongeveer 10 km met korte rondleidingen op échte boerderijen. En aan het einde van tochtje is je rieten mand gevuld met streekproducten

 

Vaak krijgen we de reactie dat het zo mooi is om te fietsen in onze omgeving. Aartswoud, een echt lintdorp met prachtige stolpboerderijen gelegen aan de Westfriese Omringdijk, ligt midden in het boerenland van Westfriesland. Een rustgevend wijds landschap met koeien en schapen in het weiland, vele schelpenpaadjes en andere fietspaden.

De charme van het boerenleven en de prachtige fietsmogelijkheden waren voor ons de aanleiding de fietstocht “Rondje Boerentrots” op te zetten.

De fietsroute is ongeveer 10 kilometer lang. De originele oma- en opafietsen hebben versnellingen en een rieten mand voorop. Langs de route bezoekt u twee boerenbedrijven waar u door de boer of de boerin zelf een rondleiding krijgt van ongeveer een half uur. Na afloop van de rondleiding krijgt u een product mee van het bedrijf. Deze kunt u in uw mand doen en verder fietsen. Tevens zijn er langs de route enkele “stops” waar u geen rondleiding krijgt, maar wel een product voor in uw mandje.

 

 

De fietsroute

Na een korte fietstocht kunt u de fietsen parkeren en wordt u met een koolvlet gebracht bij het melkveehouderijbedrijf van Kees en Jeannette Nieuweboer en hun 3 zoons.

 

 

Zij produceren met hun 100 melkkoeien melk voor consumptiemelk en voor kaas. Naast de melkveehouderij zijn er tevens 5 Restinn huisjes op het erf. Na de rondleiding over het bedrijf door boerin Jeannette of boer Kees wordt u weer met de schuit teruggebracht bij de fietsen. U vervolgt de fietstocht over een heel mooi schelpenpad en arriveert na verloop van tijd bij René en Sylvia Koning. Hier wordt u verteld wat er zoal gebeurt op hun kassenbedrijf met bloemen. Daarna zijn er onderweg nog twee stops waar u een product krijgt om in het mandje te doen.

 

       prachtige fietsroute

 

 

 

 

Tarieven

 

De kosten voor een Rondje Boerentrots zijn € 30,00 per persoon. Dit is inclusief fietsenhuur, uitgebreide route-omschrijving, twee rondleidingen op een boerenbedrijf met een boerentrotsproduct in het mandje en twee stops zonder rondleiding, maar daar krijgt u wel een boerentrotsproduct voor in het mandje. Het is ook mogelijk om te kiezen voor één rondleiding in plaats van twee. Dan kost het arrangement € 23,50 per persoon. 

Wilt u starten met 2 kopjes koffie/thee en eigengemaakte appeltaart voorafgaand aan de route, dan kost dat € 6,00 per persoon extra.

Minimale groepsgrootte: 8 personen
U kunt het arrangement doen op alle dagen van de week, behalve op zondag. 

Wilt u aansluitend een heerlijke barbecue doen in onze gezellige 'eetkamer'? Klik boven op het kopje "Samen eten" voor meer informatie.

Heeft u vragen of wilt u graag een boeking bespreken?

Stuur uw vraag naar info@manuelhoeve.nl of bel 0229 - 58 18 91

Geef hier uw contactgegevens op en wij nemen zo snel mogelijk contact op!