Manuelhoeve Logo
Telefoon 0229 581 891
E-mail info@manuelhoeve.nl

de Manuelhoeve

Landelijke knusheid, natuur, gezelligheid, dieren en bezig zijn met uw vrienden, familie en /of collega’s

Even voorstellen. Wij zijn Karin en Arjan Bossen en wonen op de “Manuelhoeve” in het landelijke en rustige dorpje Aartswoud. Aartswoud is een lintdorp in het oude Westfriesland aan de voet van de Westfriese Omringdijk. Het gebied kenmerkt zich door de groene weiden met koeien en schapen, lieflijke dorpjes, veel stolpboerderijen en prachtige fietsmogelijkheden.
De boerderij stamt uit 1868 en wij zijn de vierde generatie bewoners. We hebben een schapenfokkerij en in het voorjaar brengen ongeveer 100 schapen hun lammetjes ter wereld. Ook lopen er vele andere dieren op de boerderij.

Naast de schapenhouderij zijn er diverse recreatieve mogelijkheden op de boerderij. In het jaar 2005 zijn we gestart met Boerengolf, enkele jaren later met een kleinschalig kampeerterrein en sinds 2010 met het fietsommetje Rondje Boerentrots. Alles gericht op puur genieten; een kijkje op het platteland, de landelijke knusheid, de gastvrijheid, pure producten, de dieren en bewegen in de frisse lucht.

Boerengolf
Een bezoek aan onze Boerengolfbaan met uw vrienden, familie en/of collega's is een bijzonder uitje. U wordt in een gezellige landelijke entourage ontvangen met koffie of thee met een ambachtelijke lekkernij. Daarna doorloopt u het parcours. Keer op keer blijkt dat de mensen er ontzettend veel plezier aan beleven. En….. de schapen met lammetjes vinden het gezellig! Als u dat wenst kunnen wij na afloop een heerlijke lunch, pastamaaltijd of barbecue verzorgen. De barbecue kan binnen plaatsvinden. Onze gezellige ontvangstruimte biedt plaats aan maximaal ca. 75 personen. Deze ruimte is ook ideaal geschikt als vergaderruimte voor uw bedrijf.

Boerencamping
Ons gezellige, kleinschalige kampeerterrein met uitstekende faciliteiten zullen u een heerlijk vakantiegevoel geven.

Rondje Boerentrots
Vanaf 2010 organiseert de Manuelhoeve fiets-ommetjes door het mooie Westfriese landschap waarbij gaandeweg de fietstocht de rieten mand voorop de fiets steeds verder gevuld wordt met streekproducten. Een aanrader!

Verkoop lamsvlees
Bij ons kunt u terecht voor lamsvlees. Zo rechtstreeks van de boerderij. Schapenhouderij is een duurzame en diervriendelijke manier van dieren houden. De dieren lopen bijna het hele jaar buiten en de lammeren groeien door te zogen bij de moeder en later groeien ze door het voorradige gras op te eten. Op de Manuelhoeve wordt het ras Texelaar gehouden. De Texelaar blinkt uit in vleeskwaliteit en goede vlees/vet verhouding.

 

 

 Wilt u meer zien over de dieren op onze boerderij?
Kijk dan op www.manuelhoevedieren.nl (met blog).

 

Via Google Maps kunt u ons makkelijk vinden klik hier om ons op te zoeken.

Tot ziens op de Manuelhoeve!