Zo. De rammen zijn bij de schapen vandaan. Als het goed is zijn ze allemaal drachtig. Misschien een enkel ooilam nog niet. Toch de ram maar weggehaald. Na half april kunnen er geen schapen meer aflammeren en vanaf dat moment kan ik weer lekker bij Karin in d’r bedje kruipen. Om de ram er nog iets langer bij te houden is ook wel wat te zeggen; als er nu nog één bronstig wordt, wordt ze niet meer gedekt. Maar in het voorjaar is het ook wel lekker als het een keer klaar is. Bovendien die laatgeboren lammetjes passen eigenlijk niet meer zo in het systeem. Het is waarschijnlijk gemakkelijker als je veel land hebt en ze in verschillende koppels kunt houden. Wij weiden alles altijd in één koppel.
Als het goed is zijn de geiten ook drachtig. Ik heb vijf geiten laten dekken door een heel goede bok. Deze bok staat bij K. Turk in Ursem. Turk is een heel enthousiast geitenfokker en heeft werkelijk prachtige geiten. De bok heet Sanne’s Feike en is gefokt bij H. de Vries, Opende. De bok is gekeurd met 89 punten Algemeen Voorkomen en 91 punten voor ontwikkeling. Moeder van de bok heeft Algemeen Voorkomen 89 punten en 90 punten voor het uier. Moeders moeder idem en vaders moeder Algemeen Voorkomen 91 punten en 90 punten voor het uier.
Beide kunekunezeugjes zijn ook weer gedekt door onze lieve, leuke stoere beer Chipp. Vorig jaar hadden we heel mooie jongen uit deze combinatie.
Dus als het goed is zijn alle dieren drachtig. Zeer benieuwd wat deze combinaties weer gaan brengen. Dat is zo mooi van het fokken met dieren. Steeds weer nieuwsgierig kunnen zijn wat er straks weer geboren wordt.
IMG_3284