De biggen zijn nu ongeveer twee maanden oud en groot genoeg om “af te spenen” (afwennen van moeder). Ze eten al goed krachtvoer en zijn niet meer afhankelijk van de moedermelk. Ook de moedervarkens beginnen tekenen te geven dat het tijd wordt dat ze op eigen benen gaan staan. Soms zijn ze het gewoon even een beetje zat en duwen ze de biggen opzij als ze (weer) willen drinken.
Afgelopen week hebben we biggen weggebracht naar Aartswoud, naar Nieuwe Niedorp en naar Reeuwijk. Leuk om te kijken waar ze terecht komen. En zoals naar Reeuwijk hebben wij ook een mooi uitje. Helemaal door de Coentunnel! Wat een wereldreis, haha. Dat waren biggen 6 en 10, inmiddels als resp. Nick en Simon gedoopt. Nick en Simon lopen nu bij een heel leuk gezin met een Bed & Breakfast. Leuk voor hunzelf en voor de kinderen. Maar ze vinden het ook leuk om Kunekunes te hebben voor de gasten.
Op de terugweg hebben we gegeten in het brugrestaurant boven de A4. Was ik nog nooit geweest. Wat een drukte daar. Al die jakkerende auto’s die onder je raam razen. Eigenlijk vond ik het maar niets. Dat plekje vond ik echt een toonbeeld van de westerse gejaagdheid en consumptiemaatschappij. Het was heerlijk om weer op ons plekje in Aartswoud te komen.