Weet je waar ik me een beetje aan zit te ergeren? Misschien wil je het helemaal niet weten. Dan nu maar wegklikken. Ik zit me te ergeren dat het tegenwoordig in de media maar heel normaal is om andere mensen te kwetsen. Als voorbeeld noem ik hoe de mensen van Boer Zoekt Vrouw voor paal gezet worden in bijvoorbeeld De Wereld Draait Door en op de radio. Bij Evers ofzo is dat zeker. “Jaaaa, daar moet je tegen kunnen als je met zo’n programma meedoet”. We veroordelen het dus niet, maar we vinden het normaal en dat ze daar maar tegen moeten kunnen. We leren allemaal onze kinderen om niet andere mensen te kwetsen en grapjes maken ten koste van een ander wordt ook niet gewaardeerd. Tot dat we die goedkope humor van Lucky TV zien, dan liggen wel allemaal in een deuk. Ik vind het zó goedkoop om bestaande beelden te laten zien met daaronder heel stomme stemmetjes gemonteerd die iets goors of iets kwetsends zeggen. En ik begrijp niet dat een programma als DWDD zich daar voor leent om het uit te zenden. En dat op de radio over Geile Geert. Het is maar makkelijk als je in zo’n studio zit met de microfoon in je handen en heel Nederland hoort het. Het slachtoffer is volledig kansloos. Deze programma’s doen heel erg mee om de normen en waarden en het respect voor de medemens te laten vervagen.
En over Geert: ik vind het een fantastische kerel. Heeft energie, is optimistisch. Hij houdt van knuffelen. Fantastisch toch. Zouden meer mensen moeten doen.
Doei.