Hooitijd – altijd spannend!
Het lijkt altijd wel een lastig kunstje om hier in Nederland het hooi goed droog binnen te krijgen. Eigenlijk moet je dan een week best drogend weer hebben. En achteraf bezien zijn die periodes er ook wel. Maar dan moet je ook net weer een gewas hebben dat er klaar voor is om gehooid te worden. En achteraf weten we het allemaal wel. Als je er voor staat, met al die weersverwachtingen en buienradars en verschillen binnen Nederland is het, voor mij althans, lastig om een goed moment te kiezen. Maar toch, ik heb gekozen en ik denk dat het redelijk goed gegaan is. Daar gaan we al weer: redelijk goed. In dit geval bedoel ik daar mee dat het hooi goed droog aanvoelde, maar dat het uiteindelijk maar vijf dagen op het land heeft gelegen. Dus een garantie geven dat er straks geen stof in zit geef ik nog niet. Ik heb er wel veel in gewerkt; ik heb het acht keer geschud en steeds heb ik de dikke hopen met de hand verspreid zodat er een optimale droging plaatsvond. Een pré is ook dat het land niet bemest was. Een schraal opgegroeid gewas droogt veel sneller dan een gewas dat flink bemest is.
Ik vond het weer een fantastische periode. Mooi op m’n trekkertje in het zonnetje, wat wil je nog meer.
DSC_6567[1]
DSC_6569[1]
DG8A0479[4]
 
En…… als het hooi binnen is, biertje toe met de mannen. Gezellig!
DSC_6618[1]