Vandaag is de inspecteur geweest. Ieder jaar worden de éénjarige ooien gekeurd op exterieur voor het stamboek. Vind ik ieder jaar een hoogtepuntje. Ik ben erg tevreden dit jaar. Ik had mooie dieren te laten zien. Vorig jaar was het matig. Toen had ik de éénjarige ooien in de zomer te lang bij de oude schapen op een krappe weide laten lopen. Met als gevolg dat ik een jaar geleden met magere schapen voor de dag kwam bij de inspecteur. Als jaarlingen gelamd hebben moeten ze na het spenen goed verzorgd worden om te herstellen en door te kunnen groeien tot volwassen schaap. Vorig jaar was ik daar dus te slordig mee geweest en daar heb ik van geleerd. Bovendien had ik dit jaar duidelijk minden dieren om in te laten schrijven. Ik heb dus strenger geselecteerd. Of dat een grote rol gespeeld heeft weet ik niet, want ik heb juist streng op vruchtbaarheid geselecteerd en volgens mij niet zo zeer op uiterlijk. Dit jaar gemiddeld AV 87 punten, vorig jaar was dat 83,5 punten.