Een goede foto maken van een dier is een moeilijke klus. Ik kan het ook niet. Er zijn professionele teams die koeien en stieren op de foto zetten voor bijvoorbeeld KI-organisaties. Dan zijn ze soms urenlang bezig om dé foto te maken. Mag wat kosten.
In de schapen- en geitenwereld staan we met beide voeten op de grond als het om grote promotiebudgetten gaat. Logisch, het mag ook allemaal niet zo veel kosten. In Nederland bedoel ik dan, in Engeland is de promotie vaak veel professioneler.
Oké, we gaan de kampioen op de foto nemen. Of een A-ram. Mooie achtergrond kiezen, de persoon die een knap fototoestel heeft door de knieën, beentje van de ram recht, oortjes naar voren gericht, klik! Hèh, één oor scheef. Nogmaals. Klik. Nogmaals. Klik. Valt niet mee. Nog een paar foto’s. Ja, er is wel een knappe bij. Ja, inderdaad er is wel een foto bij waar de ram goed op staat. Maar wat ik dan zo jammer vind dat de eigenaar van de ram ook zo nodig op z’n knietjes op die foto wil. Dat ontsiert de foto. Het gaat toch om die ram?! Ter illustratie de foto hieronder. Ik heb de hoofden maar even weggedaan, daar gaat het niet om.