Gisteravond was het weer zover. Lamsvlees ophalen. Maandag zijn er lammeren geslacht voor huisslachting. Gisteren aan het begin van de avond bracht de slager het vlees. Vacuüm verpakt en in portiesgrootte naar wens. Verpakt in dozen per half lam of per heel lam. Het zag er weer prachtig uit. Het geeft me als boer een goed gevoel zo’n mooi product af te leveren. En dat het gewaardeerd wordt ook. Mensen uit de buurt, maar ook mensen die een flink stuk moeten rijden voor ons lamsvlees. Ik denk dat men het prettig vindt om te weten waar het vandaan komt. En dat het vertrouwd is. Aan ons de schone taak dat waar te maken. En dat doen we. Wij hechten er ook veel waarde aan dat wat je eet goed moet zijn. Laatst las ik: “Eten is de meest intieme relatie van de mens met de natuur”. Het is ook nogal wat; eten stop in je lijf, het wordt verteerd, het komt in je bloed, dat bloed stroomt door je hele lijf. Me dunkt dat het van het grootste belang is dat voedsel goed moet zijn.
Eet smakelijk!
Prachtig beroep heb je