Tjoh, dat was weer genieten! Twee schenkels, samen vacuüm verpakt in de vrieskist, waren al enkele keren door m’n handen gegaan. Steeds koos ik voor iets anders. Tja, die schenkels, wat zal ik daar mee doen? Hiervoor had ik ze altijd voor het maken van soep bestemd. Laatst zag ik op tv dat een kok een schenkel ook gewoon ging braden in de koekepan. Zag er heerlijk uit en hij was er heel lovend over.
Ik de schenkels gepakt, laten ontdooien en een nacht in marinade gezet (olijfolie, peper, zout, provencaalse kruiden en ketjap). De volgende dag heb ik ze in de oven gedaan. We hebben een houtkachel in de woonkamer die is aangesloten op het cv-systeem. Tevens zit er in die kachel een oventje. Als je de kachel flink opstookt gaat het oventje naar 200 graden, als je de kachel matig stookt blijft de oven op ca. 110 graden. Ongeveer 6 uur lang hebben ze in het oventje op 110 graden gelegen. Het resultaat was werkelijk geweldig. Zo ontzettend lekker!
???????????????????????????????