Op zaterdag 8 februari is er in Middenbeemster een schapenkeuring. Aansluitend aan deze keuring vindt er een veiling van hoogwaardige fokdieren plaats. Tijdens die veiling ben ik de veilingmeester. Laatst ben ik een groepje schapenfokkers op pad geweest. Deze schapenfokkers zitten in de commissie die belast is met het organiseren van de keuring en de veiling. Op die dag zijn we bij de bedrijven geweest die één of meer dieren hadden opgegeven voor de veiling. Omdat ik veilingmeester ben mag ik mee. Bovendien heb ik een goed fototoestel en heb ik de taak de geselecteerde dieren zo goed mogelijk op de foto te zetten. Dat valt niet altijd mee. Een dier is wel eens wispelturig. Bovendien was het regenachtig weer. Dieren buiten fotograferen heeft onze  voorkeur. Maar in de regen is het ook weer niet alles.

Het was een prachtige dag. Het is altijd mooi om bij andere fokkers op het erf te kijken en te genieten van hun prachtige dieren. Overal kun je iets leren. Met de boot naar Texel is voor ons “overkanters” ook iedere keer weer een leuke ervaring. Tussen de middag hebben we brood met gebakken eieren en pompoensoep gegeten bij Paulien en Koos Tjepkema.

Totaal op vijf adressen geweest, waarvan drie op Texel. Tien dieren zijn geselecteerd voor de veiling. Dit jaar gemiddeld van uitzonderlijk goed niveau. Op naar 8 februari in Middenbeemster.

IMG_3599

Ooilam van familie Nuijens voor de eliteveiling