Onze geliefde oude ram Goran (oornummer 2805) is ziek. Hij is al een paar dagen een beetje stil. Toch kon ik niets aan ‘m ontdekken. Ook geen koorts, 38,5 gr. Hij liep met drie andere rammen in een hok. Ik dacht ik haal ‘m uit dat hok en laat ‘m bij een koppeltje schapen met lammeren lopen. Kan ie meer bewegen en meer eten. Na enkele dagen zag ik geen verbetering. Vanmorgen heb ik een spuit Biodyl gegeven (mineralen) en ik dacht laat ik de klauwtjes ook even bekappen. Na het op de kont zetten zag ik bloed uit z’n pikkie komen. De dierenarts gebeld en deze heeft ‘m onderzocht. Een vaag beeld. Het zou een ontsteking in de penisschede kunnen zijn. Deze penisschede is te dik en er konden enkele proppen bloed via de penis naar buiten gedrukt worden. Echter het feit dat hij geen koorts heeft maakt deze diagnose twijfelachtig. Een andere optie zou een tumor kunnen zijn. Daar is in principe niets aan te doen. We hebben Goran behandeld als het een ontsteking zou zijn. Met penicilline en pijnstiller. De tijd zal het leren. Hoop dat ie herstelt. Ik ben erg gesteld op deze ram. Komt uit m’n beste foklijn en het is een grote, lange en mooie ram.
5649 - 02805... Goran in betere tijden