Wij hebben flink wat bomen op ons erf. Rond 1970 heeft m’n vader die aangeplant. Daar hebben we nu veel profijt van met onze camping. Het is allemaal mooi ‘aangekleed’. Bovendien zijn er heel veel zangvogels, voornamelijk merels en winterkoninkjes. ’s Morgens wakker worden onder muzikale begeleiding van deze zangkunstenaars is een genot.
De aanwezigheid van deze windsingel rond het erf is voor de man  (ik kan z’n naam maar steeds niet onthouden) van de steenuilenwerkgroep aanleiding geweest om hier een uilenkast op te hangen. Vooral Karin geniet hier erg van. ’s Morgensvroeg en ’s avonds voor het naar bed gaan loopt ze altijd even naar de achterkant van ons erf. Daar is de groentetuin en daar in de buurt is ook de uilenkast. Heel vaak ziet ze de uil zitten of vliegen.
De man van de steenuilenwerkgroep komt enkele keren in het voorjaar langs om te kijken of er iets gaande is in de kast. Vorige keer meldde hij dat er twee eieren in het nest zaten. Gisteren kwam hij weer langs. De eieren zijn uitgekomen en er zitten twee uilskuikens in het nest. Hij heeft ze er uit gehaald, ze geringd, gewogen en gemeten. Grappig om die diertjes te zien. En ze zijn heel rustig.
DSC_0693[1]
DSC_0031 (1)