Dat zegt Leo Linnartz van de organisatie Wolven in Nederland. ‘Het zou zelfs deze zomer al kunnen’, jubelt hij. Zo staat het beschreven in het Noordhollands Dagblad.
Ik snap niet dat iemand in een jubelstemming kan zijn bij de verwachting dat er snel wolven in Nederland komen! Al het leed dat het gaat geven bij onze dieren. Al die schapen die verscheurd gaan worden door de wolven. De spanning dat het gaat geven bij de eigenaren van de dieren.
In 2005 hebben we op de Manuelhoeve twee keer te maken gehad met het feit dat er honden hebben huisgehouden in ons koppel schapen. Echt een traumatische ervaring. Mijn moeder, inmiddels 88 jaar oud,  was er toen ook getuige van. Nu nog schiet ze volledig in de stress als ze een loslopende hond op ons erf ziet.
In die tijd was ik columnist van het landelijk vakblad voor de schapenhouder, ‘Het Schaap’. Ik heb deze twee gebeurtenissen toen ook beschreven in mijn column. Hieronder ziet u mijn columns van destijds. Ik hoop dat hiermee duidelijk wordt welk een leed honden tussen de schapen veroorzaakt. En erger nog, welke angst een schapenhouder zal hebben in de wetenschap dat er wolven in de buurt zijn. Hier in Noord-Holland zal dat niet zo’n vaart lopen. Maar in het oosten van het land wel. Alsjeblieft afschieten die wolven als ze in Nederland komen. Om veel leed te voorkomen.
Colums:
Column Honden achter de schapen
Column Honden achter de schapen (2)